Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 6
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 1275 times and has 5 replies Next Thread
3Dhenk
Newbie



Switzerland
Joined: Dec 2, 2019
Post Count: 2
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
How to copy configured furnitures from one house/flat/file to another?

Dear Sweethome3D-professionals

I'm very happy with that wonderful Program. Thanks to all who work on it!
Because I'm searching now a long Time to find a Solution and didn't find, I try to ask you. Maybe its simple to do when I get the right hint.

I used Sweethome3D for planing the furniture. Now we are planing some changes at the house himself. For that, I had to build it oncemore in Seewthome3D because the measurements were not exact enough. After I did that, I wanted to copy all the furniture from my first generated File to the new one. But it dosnt work. Is it not possilble and I have to generate and configure all the furnitures again?
I hope you can tell me a way to mae it simpler.

Thanks for your Interest to my question und for any hint you can give me!

Heinrich
[Dec 2, 2019, 9:18:37 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7222
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: How to copy configured furnitures from one house/flat/file to another?

If you can't copy paste from a project to another, please try to open the second project from the File > Open recent menu of the first project.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Dec 3, 2019, 9:14:40 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Gildaniel
Member
Member's Avatar

Russia
Joined: Aug 11, 2017
Post Count: 86
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: How to copy configured furnitures from one house/flat/file to another?

Sometimes you Copy furniture in First project, but Paste button in newly opened Second project SH-window is still gray, not active.

To get it active you should first copy anything in Second project (Paste button active now), then you can copy needed furniture in First project and Paste it to Second one.
[Dec 5, 2019, 11:19:35 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
dorin
Advanced Member
Member's Avatar

Romania
Joined: Apr 24, 2014
Post Count: 242
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: How to copy configured furnitures from one house/flat/file to another?

@Gildaniel and others

The "Paste" option became active in second opened file (new one) AFTER you put focus on second file plan OR furniture list (click on it).
Try!
----------------------------------------
A computer program does what you tell it to do, not what you want it to do. Murphy's Law (Greer's Third Law)
When all else fails, read the instructions.Murphy's Law
[Dec 5, 2019, 4:53:39 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
3Dhenk
Newbie



Switzerland
Joined: Dec 2, 2019
Post Count: 2
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: How to copy configured furnitures from one house/flat/file to another?

Hey, thanks! I didn't see your answers, because was waiting for emailnotification.
I'm glad that its possible to copy furnitures! Will try it soon..

Thanks!
Heinrich
[Dec 11, 2019, 5:07:09 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
GilolArgute
Newbie



United States
Joined: Dec 12, 2019
Post Count: 1
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: How to copy configured furnitures from one house/flat/file to another?

Thanks for the tips, I was also having this problem just yesterday since I just started using this recently.
[Dec 12, 2019, 1:29:26 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2020 eTeks - All rights reserved