Features

Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 10
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 943 times and has 9 replies Next Thread
murek
Newbie



Poland
Joined: Jan 23, 2020
Post Count: 4
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Lost entire first floor

Hi,
Have an issue with my plan.
It used to have 2 floors added but now when I come back to it it only has 1 level, 2nd level has gone.
Any chance to recover that?
I'm using a paid version on Mac if that makes any difference?
[Jan 23, 2020, 9:41:29 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7105
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

Didn't you experience any crash or some issue that would have made the program quit without saving?
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Jan 23, 2020, 8:00:41 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
murek
Newbie



Poland
Joined: Jan 23, 2020
Post Count: 4
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

I dont think so, i have the 10 minutes autosave option and the thing that was done was couple days old already.
[Jan 24, 2020, 11:08:26 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7105
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

I want to propose that you send me your file, but I have very little hope. There's no reason why a level would disappear without the user request to delete it, and it can't be an error in the written file (otherwise the whole file would be unreadable).
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Jan 25, 2020, 10:36:52 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Mike53
Advanced Member



UK
Joined: Jan 6, 2018
Post Count: 572
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

Could it simply be hidden?
[Jan 25, 2020, 1:38:23 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
UbuntuBirdy
Advanced Member
Member's Avatar

Switzerland
Joined: Aug 31, 2017
Post Count: 336
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

Or did you change the height and tiped in a digit more than it should be so the floor is now much higher above than you want it to be?
----------------------------------------
Pascal

SH3D 6.3 / Ubuntu 20.04 (Mainline-Kernel) / Radeon RX580 / Ryzen 7 1800x
[Jan 25, 2020, 1:57:09 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
murek
Newbie



Poland
Joined: Jan 23, 2020
Post Count: 4
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

The only thing I can think of is some custom imports? Anyway maybe you can have a look and spot something?
https://workupload.com/file/8qNkJ6LW
[Jan 25, 2020, 2:06:30 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7105
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

There's no second level / floor in your SH3D file. As soon as there's more than one level, some tabs appear at the top of the plan, as in the following image.


----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Jan 27, 2020, 9:21:04 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
murek
Newbie



Poland
Joined: Jan 23, 2020
Post Count: 4
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

ok, definitely there was a 2nd level, could custom import break it?
[Jan 30, 2020, 8:34:36 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7105
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Lost entire first floor

I never heard about a level disappearing from the tabs and don’t see how it could be because of a custom import.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Jan 30, 2020, 8:19:24 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2020 eTeks - All rights reserved