Features

Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Help  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 135
Posts: 135   Pages: 14   [ Previous Page | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Next Page ]
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 179333 times and has 134 replies Next Thread
pencilart
Advanced Member
Member's Avatar


Joined: Oct 2, 2007
Post Count: 186
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

The renderer is looking super nice. It renders fast, like you said, and my new windows (which have 2 different types of glass (frosted and transparent) render beautifully too (you can tell the frosted glass is there). I'm happy with that.
[Oct 13, 2010 7:04:48 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
PtiNounours
Member




Joined: Jul 8, 2010
Post Count: 42
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

I used a texture SH3D and the box furniture.

Result:


see the 3D view, the texture applied on the walls are brighter than the box.
[Oct 13, 2010 8:49:10 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
PtiNounours
Member




Joined: Jul 8, 2010
Post Count: 42
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

http://www.mediafire.com/i/?c4vo6d75cc6ad31
[Oct 13, 2010 8:49:38 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
whippetsleek
Advanced Member
Member's Avatar


Joined: Jul 31, 2010
Post Count: 120
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

Pitnounours : I've found out with Sketch models, (and you might have learned this already, so sorry if I am repeating) that if a surface is not a component, all surfaces in Sketch are considered two sided. So when you make a model, you should select the faces not in a component, and reverse the faces, and reapply your texture to avoid losing the texture when exported.

Sketch models when exported to dae files have a known bug called xyz battles. It means that if two faces are on the same plane, the program decides which face is the viewable face, and it might not be the face that you want showing. So always try to have either a dominant component, or two faces textured the same if you have to have two faces on the same plane.


Puybaret: Thanks for your time and reply, and I found out while discussing this with another modeler, that my latitude and longitude were not correctly assigned in my settings, and that is what was throwing off my sun's position at the time I thought should have been dark. So please forgive any confusion. smile
----------------------------------------

[Oct 13, 2010 9:09:53 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 6618
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

It was tough, but I succeeded to add support for round walls in the Beta 13, another long awaited feature... smile





In this Beta version, round walls can be drawn only with Wall creation tool, by pressing Ctrl key (Alt key under Mac OS X) during the second click that points out the end of a wall (you can also press Enter + Ctrl or Alt to edit the arc angle with the keyboard).
I'll add a Arc extent spinner in the Wall modification dialog later, to let users create round walls afterwards.
Meanwhile, please tell me your opinion about this gesture.

It's possible to place windows or doors in the round walls but at this moment, you'll have to adjust manually the angle and the depth of the window to make it make a hole in the wall.
I suggest you to use first an invisible box to make a hole in the round wall then place the window in that part, like in the example file attached to this message. Try it and you'll understand why, it's not so easy to place automatically... wink

Phew, I'm tired of trigonometric computing, 2 PI modulos and y inverted axis for a while!!! confused
----------------------------------------
Attachment RoomWithTower.sh3d (349231 bytes) (Download count: 925) (A room with two round walls)

----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Oct 16, 2010 11:32:42 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest    http://www.eteks.com [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 6618
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

@PtiNounours
I found the regression bug. It's fixed in Beta 14. Please confirm it's ok for you.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Oct 17, 2010 10:31:35 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest    http://www.eteks.com [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
PtiNounours
Member




Joined: Jul 8, 2010
Post Count: 42
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

Thank you for correcting the texture of the walls.
The result is ok.

Congratulations to the renderer which is really fast and beautifully rendered.

For the round walls, good function. Maybe add the ability to simultaneously shift key and ctrl key? (To remove the magnetism while a wall round)

Anyway, good Job Emmanuel
[Oct 17, 2010 11:13:04 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
PtiNounours
Member




Joined: Jul 8, 2010
Post Count: 42
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

Edit:

The simultaneous ctrl and shift working.
[Oct 17, 2010 11:23:37 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
hansmex
Advanced Member
Member's Avatar

Netherlands
Joined: Sep 26, 2009
Post Count: 3280
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

Emmanuel,

Do you mean the bug of the wall that doesn't render correctly, mentioned in this post? The screen shot I posted here still applies.

On opening the file provided by PtitNounours, I did a series of renders: Q0-Q3. As before, Q2 gave a white wall. I then did a Q3 which was OK. When I did another Q2 it was okay and both walls were textured. When I then did another Q3 it had a white wall. Etc... etc...

To be sure, I closed SH3D and started it again (v3-b14) and the same sequence happened.

It seems something is wrong, but it's not very consistent.

Hans
[Oct 17, 2010 11:32:09 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
PtiNounours
Member




Joined: Jul 8, 2010
Post Count: 42
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Sweet Home 3D 3.0

For the bug that was resolved, it is rendering in 3D view Sweethome not the renderer.

For the renderer, I tested a new export SketchUp wall, but this time in version 8.
Dae export parameters:
Triangulate the faces-active
Export-veneer textures active
- Other inactive option.

I also took care to orient the faces in the right direction.

After import in Sweethome 3D renderer in:
Q0 all white
Q1 all white
Q2 sketchup old white wall. new wall to wall SH3D textured sketchup ok
Q3 old sketchup white wall. new wall to wall SH3D textured sketchup ok

I do not know if this is the beta 14, which fixes this, or version 8 of SketchUp or having put the faces in the right direction, but the result of the renderer is ok in Q2 and Q3.
For my part I never use Q0 and Q1; bug lesser extent in my case.

I can send the new test file SH3D wall and the wall dae if necessary.
[Oct 17, 2010 12:01:25 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Posts: 135   Pages: 14   [ Previous Page | 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Next Page ]
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2019 eTeks - All rights reserved