Features

Download

Online

Gallery

Blog

  Index  | Recent Threads  | List Attachments  | Search
 Welcome Guest  |  Register  |  Login
Login Name  Password
 

Sweet Home 3D Forum



No member browsing this thread
Thread Status: Active
Total posts in this thread: 11
Posts: 11   Pages: 2   [ 1 2 | Next Page ]
[ Jump to Last Post ]
Post new Thread
Author
Previous Thread This topic has been viewed 601 times and has 10 replies Next Thread
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

France
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 2264
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Error in sh3d 6.4 with old projects ?

Hi,

I saw a problem with the new version 6.4 and the old projects (<= 6.3).

In the given project, open it and try to join wall 1 and wall 2... a problem ?

Link

Try to join wall 1 and wall 3... no problem !!! strange.

NB : the base (Lvl 1) hasn't this problem, only the Lvl 2.

Why ? biggrin

Remark: this project has simple walls and 3 texts box, there is no object and the compressed file weights 1.94 MB.

Why ?


I didn't see any problem with new file (6.4). wink
.
----------------------------------------
SH3D 6.4.2 and nothing else - W10 64b
Asus TUF Z390 , Intel Core i9-9900K (3.6 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To,
MSI GeForce RTX 2080 8Go
[Jul 31, 2020, 1:27:19 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7178
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

The error happens in version 6.3. Very strangely, the wall 2 is joined to itself at its start. I wonder how that could happen, and if you find a way to reproduce this issue, I would be happy to know it so I can fix it.

The size of your SH3D file comes from the texture image you used for the ground.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Jul 31, 2020, 3:02:12 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

France
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 2264
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

The error happens in version 6.3. Very strangely, the wall 2 is joined to itself at its start. I wonder how that could happen, and if you find a way to reproduce this issue, I would be happy to know it so I can fix it.
Like I said, I updated an old project (6.1.2) and I saved it under 6.4.
I closed sh3d then I re-opened the project, the walls (not all) became unjoined...

The size of your SH3D file comes from the texture image you used for the ground.
OK, TY. wink
.
----------------------------------------
SH3D 6.4.2 and nothing else - W10 64b
Asus TUF Z390 , Intel Core i9-9900K (3.6 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To,
MSI GeForce RTX 2080 8Go
[Jul 31, 2020, 5:52:41 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7178
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

Like I said, I updated an old project (6.1.2) and I saved it under 6.4.
I closed sh3d then I re-opened the project, the walls (not all) became unjoined...
Hum, it's not what I read wink

I just tried to reproduce your issue on a file created with version 6.1.2, but opening, saving and reopening it with version 6.4 didn't show any unjoined wall. There must be something else... sad
As the version 6.4 introduced more IDs on plan objects, I hope I didn't introduce a bug in the management of existing wall IDs.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Jul 31, 2020, 6:35:34 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

France
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 2264
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

Apparently, the error is on a particular project.
I tested another old projects and they work fine in 6.4. wink

Mystery of softwares... biggrin
.
----------------------------------------
SH3D 6.4.2 and nothing else - W10 64b
Asus TUF Z390 , Intel Core i9-9900K (3.6 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To,
MSI GeForce RTX 2080 8Go
[Aug 1, 2020, 10:34:48 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7178
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

If ever you kept a copy of the SH3D file before you updated in Sweet Home 3D 6.4, I'll be happy to review it.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Aug 2, 2020, 10:06:24 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

France
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 2264
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

If ever you kept a copy of the SH3D file before you updated in Sweet Home 3D 6.4, I'll be happy to review it.
OK, asap.

New : Some errors go on in new project in version 6.4 !!!

Again in joined walls which became unjoined after re-opening the file ???

crying
.
----------------------------------------
SH3D 6.4.2 and nothing else - W10 64b
Asus TUF Z390 , Intel Core i9-9900K (3.6 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To,
MSI GeForce RTX 2080 8Go
[Aug 3, 2020, 7:54:15 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
bdfd
Advanced Member
Member's Avatar

France
Joined: Mar 29, 2014
Post Count: 2264
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

In waiting the update of 6.4, I return back to 6.1.2 ! biggrin
.
----------------------------------------
SH3D 6.4.2 and nothing else - W10 64b
Asus TUF Z390 , Intel Core i9-9900K (3.6 GHz) , Chipset Z390 Exp, RAM 32 Go DDR4 3000 Mhz, SSD M.2 512 Go + HDD 3 To,
MSI GeForce RTX 2080 8Go
[Aug 6, 2020, 5:58:18 AM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7178
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

I found the bug which happens when a wall is split in two walls, either with Plan > Split wall menu item or when you request to recompute walls in room modification dialog box. I fixed it and will probably release a version 6.4.2 soon.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Aug 7, 2020, 6:29:24 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Puybaret
Expert
Member's Avatar

France
Joined: Nov 7, 2005
Post Count: 7178
Status: Offline
Reply to this Post  Reply with Quote 
Re: Error in sh3d 6.4 with old projects ?

The version 6.4.2 was released tonight to fix this issue. This update won't join again detached walls, but at least, it will let you join them again and won't provoke this bad bug.
Thanks for reporting it.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer
[Aug 8, 2020, 9:29:58 PM] Show Printable Version of Post    View Member Profile    Send Private Message    Hidden to Guest [Link] Report threatening or abusive post: please login first  Go to top 
Posts: 11   Pages: 2   [ 1 2 | Next Page ]
[ Jump to Last Post ]
Show Printable Version of Thread  Post new Thread

    Get Sweet Home 3D at SourceForge.net. Fast, secure and Free Open Source software downloads
   
© Copyright 2006-2020 eTeks - All rights reserved