Print at May 16, 2022, 6:34:25 AM
Posts: 77   Pages: 8   [ Previous Page | 1 2 3 4 5 6 7 8 ]
View all posts in this thread on one page
Posted by hansmex at Jun 22, 2011, 10:46:57 PM
Re: Simulate sun position and lights/shadows
Ralf,

As of version 3.0 this plug-in is obsolete. It's functions have been integrated into the standard version of SH3D. Moreover, the plug-in may cause unwanted behaviour in certain situations when installed in version 3.0 or higher. So, don't expect any development on any version of this plug-in.

Hans
----------------------------------------
Dual boot - AMD FX6300 6-core, 16GB ram
Windows 10 Pro, SH3D 6.2 with 8 GB memory allowance
Ubuntu 18.04, SH3D 6.2 with 2 GB memory allowance

Posted by Puybaret at Jun 23, 2011, 7:14:08 AM
Re: Simulate sun position and lights/shadows
Even if I would prefer people use the solution proposed in the version 3.x, the advanced rendering still works with Sweet Home 3D as far as I know. The unwanted behavior that happened with Sweet Home 3D 3.0 was fixed in the version 3.1.

To answer noxx question about his "save and shutdown pc after rendering" button, I'm not sure I have a way to turn off a computer by program, but I understand autosaving in a default file could be nice. The problem with autosaving is that it obliges the developer to manage a list of autosaved files that should be deleted if not used. But how long should be the delay before considering an image is obsolete? Where these images should be stored?... An apparently simple question might in fact bring many questions sometimes.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by noxx at Jun 23, 2011, 11:11:29 AM
Re: Simulate sun position and lights/shadows
perhaps:

- it is possilbe to define a save-folder in the rendering menu or setup-menu
- it is possible to make snapshots in the rendering menu. each snapshot is rendered, so that i can make more as one rendering-photo over night
- every rendering photo has a prefix with date and time
eg picture_23062011_120500
i think no picture has the same date and time
- its possible to set "shutdown after rendering"

only some ideas :)

and thx for this nice tool

Posted by macfrog at Jun 26, 2011, 7:57:38 PM
Re: Simulate sun position and lights/shadows
noxx,

- it is possible to make snapshots in the rendering menu. each snapshot is rendered, so that i can make more as one rendering-photo over night
- every rendering photo has a prefix with date and time
eg picture_23062011_120500
i think no picture has the same date and time
- its possible to set "shutdown after rendering"

Good ideas, bit i think it's even easier (for the developer). When the Rendering starts, it always starts with an empty picture. When the user interupts the rendering, all the work done is beeing discarded, even the save button remains useless.
So, to solve this, the program has to store the state of the interupted rendering, keep the resulting unfinished picture somewhere and also the rendered buckets (areas being rendered so far) that are already done (together with the measurements etc.). this could quite easily done by asking the user to save current state of rendering, creating a zip file of the unfinished picture and a xml file with the specs.
I've got a very slow machine here to use as well, and sometimes i really need to stop (or PAUSE!) the rendering, which is impossible. therefore a will NEVER create a movie. i need batch rendering for this.
macfrog

Posted by noxx at Jun 29, 2011, 12:07:32 PM
Re: Simulate sun position and lights/shadows
ive here a 64bit-machine with quad core (e5620) and 24GB RAM. i think i can make more as one rendering-picture in a night. i hope the developer found a solution for faster machines.

perhaps sweethome can start only with a empty folder for the pictures.

Posted by Jaffacat at Aug 16, 2015, 1:36:45 AM
shock   Re: Simulate sun position and lights/shadows
please help!! hypnotized hypnotized
the window does not show up, also what version does this support??
----------------------------------------
/\__/\
(=^.^=)
(")(")_/

Posted by hansmex at Aug 16, 2015, 8:36:37 AM
Re: Simulate sun position and lights/shadows
The AdvancedRendering plug-in doesn't work for SH3D versions 3 and higher.
The functions of this plug-in have been integrated into the program.
Currently SH3D is in version 5, which you can find here .

Hans
----------------------------------------
Dual boot - AMD FX6300 6-core, 16GB ram
Windows 10 Pro, SH3D 6.2 with 8 GB memory allowance
Ubuntu 18.04, SH3D 6.2 with 2 GB memory allowance

Posts: 77   Pages: 8   [ Previous Page | 1 2 3 4 5 6 7 8 ]