Print at Aug 21, 2019 9:25:05 PM View all posts in this thread on one page
Posted by Knubbi at May 28, 2010 3:05:59 PM
Movable Coordinate Zero-point
It would be nice if I could relocate the 0,0 coordinate.

Posted by Puybaret at May 28, 2010 4:42:29 PM
Re: Movable Coordinate Zero-point
Why not selecting all then moving everything with the mouse or the keyboard to a place matching your new origin?
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer

Posted by hansmex at May 28, 2010 9:42:23 PM
Re: Movable Coordinate Zero-point
Knubbi:

Click in the plan window (top right) or the furniture list (bottom left) and type CTRL-A on your keyboard to select everything. You can then use arrow keys or mouse to move your design to its new location.

If it is essential for you that your design starts at (say) x,y coordinate 125,125 then you will have to design it from that exact starting point.

Hans

Posted by Puybaret at May 29, 2010 8:11:07 AM
Re: Movable Coordinate Zero-point
Hum... Select all (ctrl+A or Cmd+A) menu item selects everything in the context of the focused pane:
- if the furniture catalog as focus, Select all menu item is disabled,
- if the home furniture list has focus, Select all menu item will select all the furniture in the list (not the walls, rooms, dimensions and texts),
- if the plan or the 3D view has focus, Select all menu item will select everything in the plan, except the virtual visitor if you're in virtual visit mode.
----------------------------------------
Emmanuel Puybaret, Sweet Home 3D developer